Geschiedenis

Fermenteren is van oudsher een manier om voedsel te verduurzamen. Door groenten te fermenteren konden groenten, zonder dat deze bedierven, meegenomen worden op schepen die een lange reis voor de boeg hadden. Een goed voorbeeld daarvan is zuurkool. De bemanning van het schip kreeg zodoende toch bijvoorbeeld vitamine C binnen.

Bereidingswijze

Onze recepten zijn vervaardigd door Christian Weij, fermentatie specialist. Fermenteren kun je ook zelf. Wil je hier meer over weten dan verwijzen we je graag naar zijn site: http://puur-e.nl of zijn boek:

ornament_dark

Fermenteren is gezond

Fermenteren is conserveren zonder conserveringsmiddelen of additieven. Het verbetert de spijsvertering en herstelt de bacteriën balans in je darmen. Gefermenteerde groenten zijn rijk aan enzymen waardoor de  opname van vitaminen door het lichaam verbetert. Onze producten hebben weinig kilocalorieën, zeker als je het vergelijkt met andere producten.

Gefermenteerde bloemkool

Goede bacteriën

13 kcal/100g

Geen additieven

Geen conserverings-middelen

Voorverpakte rauwkost

Geen bacteriën

174 kcal/100g

Suiker toegevoegd

guarpitmeel/xanthaangom

E202/E211

Fastfood

Geen bacteriën

250 kcal/100g