“Wat als ik een bijdrage zou kunnen leveren aan het verbeteren van de groenteconsumptie?”

Bernadette Kooijman:

“Een paar jaar geleden plofte ik na een lange dag werken op de bank om het acht uur journaal op tv te bekijken. In het reclameblok zag ik een nieuwe food ‘innovatie’ voorbijkomen: de pizzaburger. Ik besloot dat het tijd was voor mij om iets te gaan doen. De dag erop heb ik mijn toenmalige baan opgezegd en ben ik mijn eigen food start-up begonnen met als doel een bijdrage te leveren aan de duurzame bestrijding van obesitas. Mijn doel is om de groenteconsumptie van mensen te verbeteren door producten lekkerder en aantrekkelijker te maken voor de consument. Gezond eten moet weer een automatisme worden, niet iets waar we al te lang bij stil moeten staan. Gezond eten kan lekker en leuk zijn. Op deze manier zullen mensen automatisch minder suiker en vet, en meer vezels eten. Dit zal helpen om minder en ook een stapje gezonder te gaan eten.”

bron: @chiaramigliorini

Rode Bieten Tortilla met cottage cheese, hummus,
verse groenten, chilipeper en gebakken ei.

Een goede gezondheid is de basis voor een lang, gelukkig en positief leven.

Wij geloven dat het mogelijk is om wat gezonder te eten zonder je eetgedrag ingrijpend te veranderen.

No Fairytales ontwikkelt lekkere producten door veel gegeten bestaande producten te verrijken met een flinke hoeveelheid groenten.

Met eenvoudige stapjes op weg naar een gezonder leven.

Echt waar. Geen sprookjes.

bron: @foodlies.nl

Wortel Tortilla met hüttenkäse, bieslook,wortel, spinazie, paprika, komkommer en snoeptomaatjes.

  • 2.1
    Miljard mensen lijden aan obesitas
  • 795
    Miljoen mensen sterven van de honger
  • 80%
    Van alle Nederlanders eet te weinig groenten

Eetgedrag is het moeilijkste om te veranderen:

Uit onderzoek van Stanford University (2016) blijkt dat van al onze ingebakken gewoonten, onze eetgewoonten het moeilijkste zijn om te veranderen. De meeste mensen kopen geen gezond voedsel, ze kopen wat lekker is. Tofu en worteltjes kunnen wellicht heel gezond zijn, maar de meeste mensen verkiezen nog steeds hamburgers boven tofu gehaktballetjes met worteltjes, toch? Laten we eerlijk zijn….