Ga terug
+ servings

Turkse tortilla met gehakt

30 minuten
5 tortizza's
Ben jij ook zo’n fan van Turkse pizza? Dan moet je deze Turkse tortizza variant zeker proberen – een dunne, krokante tortilla bodem belegd met gehakt, ui, tomaat, paprika en lekker veel kruiden. Dat is nog eens smullen! Bovendien krijg je met onze groentewraps gemakkelijk meer groente binnen. Turkse pizza een guilty pleasure? Wij dachten van niet.
Dit recept komt uit het ‘it’s a wrap!’ kookboek. Op zoek naar nog meer recept inspiratie? Bestel het kookboek hier.

Ingrediënten

  • 1 pakje No Fairytales worteltortilla's
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 tomaten
  • 10 g peterselie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • zout en peper, naar smaak
  • 150 g lamsgehakt
  • 1/2 komkommer
  • 50 g sla
  • knoflooksaus, naar wens
  • sambal, naar wens
Turkse tortizza

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de paprika, ui en tomaten in stukken. Verwijder wel de zaadjes van de tomaten. Doe de gesneden groenten in de kom van een keukenmachine. Hak de peterselie grof en voeg met de tomatenpuree, komijn en chilipoeder toe aan de groenten. Blend samen tot een grove groentepasta.
  • Meng de groentepasta met het lamsgehakt en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het mengsel over de tortilla’s en bak ze in de hete oven tot het gehakt gaar is en de tortilla’s een beetje crispy zijn.
  • Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en de sla in reepjes.
  • Beleg de Turkse tortizza’s met de sla en komkommer. Maak af met knoflooksaus en/of sambal naar keuze. Rol ze op en geniet.