Deze shakshuka met paprika-chili tortillachips is het ideale recept voor een doordeweekse avond! Maar wist je dat shakshuka oorspronkelijk in het Midden-oosten en Noord-Afrika wordt gegeten als ontbijt? Geef dit traditionele recept een leuke twist door zelf crispy tortillachips van onze paprika-chili te maken. Enjoy!
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s en courgettes in kleine blokjes.
Pers de knoflook, of snijd fijn en snipper de ui
Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan met deksel of in een grote koekenpan met deksel. (tip: gebruik 2 pannen indien je voor 4 personen kookt)
Fruit de knoflook en ui 1 minuut aan, voeg vervolgens de komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak 30 seconden aan.
Voeg vervolgens paprika en courgette toe en bak 4-5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door de groenten.
Vervolgens voeg je de tomatenblokjes ook toe, roer goed en laat afgedekt 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout naar wens.
Maak vier kuiltjes in de ‘tomatensaus’ en breek hierboven de eieren. Dek de pan af en laat de eieren ± 8 minuten stollen. De laatste 4 minuten haal je de deksel van de pan af.
Snijd de paprika chili tortilla’s in driehoeken. Meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper, zout en een snuf komijnpoeder. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de tortilla punten hier overheen. Bak in 4-5 minuten bruin en knapperig. Snijd ondertussen de koriander grof en kruim de feta fijn.
Verdeel de feta en koriander over de shakshuka. Serveer de shakshuka met de tortilla punten om mee te dippen.