Tortilla bowl met cashewnoten-limoendressing

Moment:

Aantal personen:

Bereidingstijd:

lunch/diner

4

10 minuten (+4 uur voor het weken van de cashewnoten)

Dat je een tortilla niet alleen opgerold hoeft te eten, bewijst dit recept van de verrassende tortilla bowl! De paprika chilli tortilla van No Fairytales dient als smakelijk kommetje voor je salade, afgemaakt met een verfrissende cashewnoten-limoendressing. Door alle groente die erin zit, kom je met deze bowl in één keer aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente!

Ingrediënten

  • 4 paprika chilli tortilla’s van No Fairytales
  • 600 g wortels
  • 400 g zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 100 g spinazie
  • 300 g mais
  • 200 g cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 100 ml water
  • 1 limoen, sap en rasp
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Week de cashewnoten minimaal 4 uur van tevoren in water. Giet af en blend de cashewnoten samen met 200 milliliter water en limoensap- en rasp in een blender of keukenmachine tot een gladde spread.
  2. Snijdt de wortels in plakjes en de spinazie grof. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de wortel 6 minuten.
  3. Verdeel de paprika chilitortilla’s over vier kommen en leg ze er als het ware in, zodat de tortilla dezelfde vorm krijgt als de kom.
  4. Verdeel de zwarte bonen, gesneden spinazie en mais over de kommen en garneer met cashewnotenspread.

Meer recepten