Tortilla pizza met boerenkool en feta

Moment:

Aantal personen:

Bereidingstijd:

lunch/diner

4

20 minuten

Een kleurrijke, roze tortilla pizza is een traktatie na een lange dag werken, school of juist voor in het weekend. Wie wordt er niet blij van thuiskomen en zo’n feestmaaltijd op tafel te zien staan? Met de bietentortilla’s van No Fairytales en de ingelegde rode ui, krijgt de tortilla pizza een opvallende roze kleur. Dat betekent zonder schuldgevoel genieten, want met deze tortilla pizza krijg je in één keer je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnen!

Ingrediënten

  • 8 bietentortilla’s van No Fairytales
  • 300 g tomatenblokjes uit blik
  • 150 g boerenkool
  • 175 g cherrytomaten
  • 1 oranje paprika
  • 2 rode ui
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 150 g fetakaas
  • 2 el oregano
  • zout en peper

Bereidingswijze

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °
  2. Verwijder de schil van de rode ui en snijd de ui in ringen. Doe de uienringen in een kom en voeg de witte wijnazijn toe. Laat staan tot later gebruik.
  3. Halveer de cherrytomaten, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  4. Doe de tomatenblokjes samen met de oregano in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de boerenkool 4 minuten totdat deze geslonken is en het meeste vocht heeft losgelaten.
  6. Bestrijk de bietentortilla’s met tomatensaus en verdeel de geroerbakte boerenkool, cherrytomaten, oranje paprika reepjes en fetakaas erover.
  7. Bak de tortilla pizza 8 minuten in de oven.
  8. Haal de tortilla pizza uit de oven en garneer met de ingemaakte rode ui.

Meer recepten