Ga terug
+ servings

Zoete aardappel quiche met rucola

40 minuten
4 personen
Ga jij vanavond voor deze lekkere zoete aardappel quiche met zoete aardappel en rucola? Deze hartige quiche bevat lekker veel groenten en is helemaal vegetarisch!

Ingrediënten

  • 600 gr zoete aardappelen
  • 1 tl venkelzaad
  • 0,5 tl grof zout
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 3 tomatentortilla’s
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 handjes rucola
Quiche met zoete aardappel

Instructies

  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe in een pannetje, voeg ongeveer 250 milliliter water toe en breng aan de kook. Kook de blokjes in 10 minuten gaar.
  • Pureer de zoete aardappel en schep het venkelzaad en zeezout erdoor.
  • Rasp de courgette en snijd de tomaten in plakjes.
  • Schep de geraspte courgette door het zoete aardappelmengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleedde springvorm met bakpapier.
  • Snijd twee tortilla’s door midden. Leg de hele tortilla op de bodem van de springvorm en maak met de halve tortilla’s de randen van de hartige taart.
  • Schep het zoete aardappelmengsel in de tortilla’s. leg de plakken tomaat erop. Schuif de hartige taart de oven in en bak 15 minuten.
  • Strooi de pompoenpitten over de hartige taart en schuif nog voor 5 minuten terug de oven in.
  • Serveer met wat rucola en enjoy.