Ga jij vanavond voor deze lekkere zoete aardappel quiche met zoete aardappel en rucola? Deze hartige quiche bevat lekker veel groenten en is helemaal vegetarisch!
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe in een pannetje, voeg ongeveer 250 milliliter water toe en breng aan de kook. Kook de blokjes in 10 minuten gaar.
Pureer de zoete aardappel en schep het venkelzaad en zeezout erdoor.
Rasp de courgette en snijd de tomaten in plakjes.
Schep de geraspte courgette door het zoete aardappelmengsel.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleedde springvorm met bakpapier.
Snijd twee tortilla’s door midden. Leg de hele tortilla op de bodem van de springvorm en maak met de halve tortilla’s de randen van de hartige taart.
Schep het zoete aardappelmengsel in de tortilla’s. leg de plakken tomaat erop. Schuif de hartige taart de oven in en bak 15 minuten.
Strooi de pompoenpitten over de hartige taart en schuif nog voor 5 minuten terug de oven in.