Zoete aardappel quiche met rucola
 4 personen
	
	Ga jij vanavond voor deze lekkere zoete aardappel quiche met zoete aardappel en rucola? Deze hartige quiche bevat lekker veel groenten en is helemaal vegetarisch! 
	
Ingrediënten
- 600 gr zoete aardappelen
 - 1 tl venkelzaad
 - 0,5 tl grof zout
 - 1 courgette
 - 3 tomaten
 - 3 paprikatortilla’s
 - 2 el pompoenpitten
 - 2 handjes rucola
 
				App ingrediënten
			
		
	Instructies
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe in een pannetje, voeg ongeveer 250 milliliter water toe en breng aan de kook. Kook de blokjes in 10 minuten gaar.
 - Pureer de zoete aardappel en schep het venkelzaad en zeezout erdoor.
 - Rasp de courgette en snijd de tomaten in plakjes.
 - Schep de geraspte courgette door het zoete aardappelmengsel.
 - Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleedde springvorm met bakpapier.
 - Snijd twee tortilla’s door midden. Leg de hele tortilla op de bodem van de springvorm en maak met de halve tortilla’s de randen van de hartige taart.
 - Schep het zoete aardappelmengsel in de tortilla’s. leg de plakken tomaat erop. Schuif de hartige taart de oven in en bak 15 minuten.
 - Strooi de pompoenpitten over de hartige taart en schuif nog voor 5 minuten terug de oven in.
 - Serveer met wat rucola en enjoy.
 


			



