No Fairytales Blog

Real food. Real story. No Fairytales.

Blogs

 • De volkoren groentetortilla: een variatie aan vezels

  20 februari 2024,

  door Tessa

  Het is algemeen bekend dat volkorenmeel beter is dan wit tarwebloem. Volkorenmeel bevat namelijk meer voedingsstoffen zoals vezels. Maar wat zijn vezels en waar zijn ze eigenlijk goed voor? Wij leggen het je uit!

 • Wat is de Nutri-score eigenlijk?

  1 februari 2024,

  door Tessa

  Het is je vast al opgevallen dat steeds meer producten in de supermarkt een Nutri-score logo op de verpakking hebben staan, zo ook die van ons. Maar helpt dit kleurrijke label nu echt om bewustere keuzes te maken? Wij leggen het uit.

 • Zijn onze groentewraps gezond?

  30 januari 2024,

  door Tessa

  Na enkele kritische geluiden over groentewraps vinden wij, als ontwikkelaar van de allereerste groentetortilla, dat het tijd is om uit te leggen hoe het nu echt zit.

Geschreven door…

Met veel plezier worden onze blogs zorgvuldig samengesteld door ons ervaren innovatieteam, bestaande uit voedingsmiddelentechnologen afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit en Maastricht University. Meet Tessa, Lidewij en Bernadette.

Tessa van der Geld

Tessa van der Geld

Product developer

Lidewij Hoffman

Lidewij Hoffmann

Product developer

Bernadette Kooijman

Bernadette Kooijman

Founder

Veelgestelde vragen

Waarin verschilt de volkoren groentetortilla van de reguliere groentetortilla’s?2023-08-24T14:04:20+01:00

In onze volkoren bloemkool tortilla gebruiken we volkoren tarwemeel in plaats van regulier tarwebloem. Hierdoor bevatten de tortilla’s meer vezels. De ideale variant als je een volkoren liefhebber bent.

Welke voordelen biedt de volkoren groentetortilla in vergelijking met de bestaande wraps (volkoren en/of witte)?2023-08-24T14:03:58+01:00

Een volkoren groentewrap biedt veel vezels, gemiddeld ongeveer 8 gram per 100 gram (vs gemiddelde 7,4 gram per 100 gram). Deze vezels zijn niet alleen goed om je darmen te stimuleren, ze zorgen er ook voor dat je minder snel honger krijgt. Onze volkoren groentewrap bevat daarnaast 45% groente en minder calorieën dan reguliere tortilla’s. Bovendien zitten in de groenten uit de tortilla ook weer vitamines en mineralen. Best of both worlds dus!

Waarom is er voor bloemkool gekozen en niet voor een bestaande variant?2023-08-24T14:06:18+01:00

Om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt, is variatie in groente belangrijk. Vandaar dat we in onze groentetortilla’s graag variëren met soorten groente. Naast de gezondheidsvoordelen van bloemkool*, geeft bloemkool ook een lekkere smaak en een toegankelijke volkoren kleur aan de tortilla. Zou jij graag een volkoren versie van een bestaande variant in het schap zien? Laat het ons dan weten contact@nofairytales.nl

*https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bloemkool.aspx

Als kleine speler blijven we onszelf uitdagen en verbeteren, stap voor stap. En als blijkt dat onze volkoren groentetortilla de nieuwe liefhebber wordt? Dan zijn wij er klaar voor om een volgende, bestaande smaak in een volkoren versie aan te bieden.

Zitten er kleurstoffen/E-nummers/conserveringsmiddelen in?2023-03-23T09:53:47+01:00

De repen bevatten een aantal E-nummers (uitgeschreven op de verpakking), deze zijn allemaal van plantaardige oorsprong. Het toevoegen van E-nummers doen we natuurlijk niet zomaar, want we hebben ze vaak nodig om onze repen de optimale smaak en houdbaarheid te geven. E-nummers helpen namelijk om de eigenschappen van voedingsmiddelen te verbeteren, dus zo kunnen wij jou gezonde producten leveren van hoge kwaliteit. Wij kiezen voor E-nummers, omdat het de meest onderzochte stoffen zijn in onze voeding en dus ook het veiligst. Stoffen krijgen namelijk niet zomaar een E-nummer toegekend. De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA moet nieuwe stoffen eerst goedkeuren voordat ze een E-nummer krijgen en toegevoegd mogen worden aan ons voedsel. Een E-nummer is dus een garantie die aangeeft dat de EU de stoffen goed gecontroleerd heeft en het gebruik veilig is. Zo heeft bijvoorbeeld ook de welbekende vitamine C een e-nummer!

Hoeveel vezels bevatten de repen?2023-03-23T09:52:54+01:00

De repen bevatten maar liefst 8 gram vezels per reep en dragen daarmee voor ongeveer 25% bij aan de geadviseerde minimale vezelinname van 30 gram per dag.  De vezels in onze reep komen zowel uit de granen die we toevoegen als uit plantaardige vezel. Deze plantaardige vezel komt uit de chicoreiwortel, familie van de witlofwortel. Deze vezel is bewust gekozen omdat deze laag is in calorieën en suikers maar toch een zoete smaak heeft. Hierdoor zijn onze repen ook nog eens 50% lager in suiker dan het gemiddelde repen aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van onze nieuwste groentetortilla smaken, nieuwe producten of andere leuke acties… Stay tuned!  

Houd mij op de hoogte van nieuws en acties via email

Onze producten

Wij maken jouw favoriete eten graag een beetje beter; met meer groenten, meer vezels en minder onnodige calorieën. Zo helpen we jou om gemakkelijk een stapje gezonder én lekkerder te eten.

No Fairytales groentetortilla's

Groentetortilla’s

No Fairytales repen

Mueslirepen

No Fairytales burrito's

Ready to (heat) burrito’s

Ga naar de bovenkant