Veelgestelde vragen2023-08-25T11:25:45+01:00

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over onze producten? Grote kans dat we ‘m hier beantwoorden.

Deze inhoud is zorgvuldig opgesteld door ons innovatie team, bestaande uit 5 voedingstechnologen waarvan 3 afgestudeerd aan Wageningen Universiteit en 2 aan Maastricht University. Mocht je vragen of suggesties hebben, laat het ons hieronder weten!

No Fairytales

Volg ons op social

Groentetortilla’s

Groentetortilla’s

Waarin verschilt de volkoren groentetortilla van de reguliere groentetortilla’s?2023-08-24T14:04:20+01:00

In onze volkoren bloemkool tortilla gebruiken we volkoren tarwemeel in plaats van regulier tarwebloem. Hierdoor bevatten de tortilla’s meer vezels. De ideale variant als je een volkoren liefhebber bent.

Welke voordelen biedt de volkoren groentetortilla in vergelijking met de bestaande wraps (volkoren en/of witte)?2023-08-24T14:03:58+01:00

Een volkoren groentewrap biedt veel vezels, gemiddeld ongeveer 8 gram per 100 gram (vs gemiddelde 7,4 gram per 100 gram). Deze vezels zijn niet alleen goed om je darmen te stimuleren, ze zorgen er ook voor dat je minder snel honger krijgt. Onze volkoren groentewrap bevat daarnaast 45% groente en minder calorieën dan reguliere tortilla’s. Bovendien zitten in de groenten uit de tortilla ook weer vitamines en mineralen. Best of both worlds dus!

Waarom is er voor bloemkool gekozen en niet voor een bestaande variant?2023-08-24T14:06:18+01:00

Om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt, is variatie in groente belangrijk. Vandaar dat we in onze groentetortilla’s graag variëren met soorten groente. Naast de gezondheidsvoordelen van bloemkool*, geeft bloemkool ook een lekkere smaak en een toegankelijke volkoren kleur aan de tortilla. Zou jij graag een volkoren versie van een bestaande variant in het schap zien? Laat het ons dan weten contact@nofairytales.nl

*https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bloemkool.aspx

Als kleine speler blijven we onszelf uitdagen en verbeteren, stap voor stap. En als blijkt dat onze volkoren groentetortilla de nieuwe liefhebber wordt? Dan zijn wij er klaar voor om een volgende, bestaande smaak in een volkoren versie aan te bieden.

Is een groentewrap gezond?2023-08-29T11:51:53+01:00

Voedselproducten zijn niet per definitie ‘gezond’ of ‘ongezond’. Een voorbeeld is een glas sinaasappelsap: Gemiddeld levert één glas sap twee derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C, maar bevat datzelfde glas ook gemiddeld 4,5 suikerklontjes aan suiker. Wel kun je iets zeggen over in hoeverre een product een gezonde- of minder gezonde keuze is. Voor de één kan een gezonde keuze het eten van minder calorieën betekenen, waar het voor de ander juist het eten van meer vezels kan zijn.

Onze groentewraps bevatten 45% groente, 20% minder calorieën en meer vezels dan een reguliere bloem wrap. De vermindering in calorieën en verhoging in vezels komt door de groenten die zijn toegevoegd aan de tortilla. Deze extra groenten voegen wij toe om jou met kleine stapjes op weg te helpen naar de aanbevolen dagelijks hoeveelheid groenten. Volgens het RIVM eten we momenteel gemiddeld 131 gram groente per dag. Dat betekent dat als we 15 gram meer groente eten per dag we al meer dan 10% beter bezig zijn dan voorheen! Vul onze groentewraps daarom vooral met nog meer groenten zodat je nog makkelijker aan die 250 gram groenten komt.

Het blijft overigens altijd belangrijk om groenten in verschillende kleuren, smaken, vormen, en op verschillende manieren bereidt, te eten. Want soms krijg je door koken van voedsel zelfs meer vitamines binnen. Bijvoorbeeld wortelen bevatten caroteen waar je darmen vitamine A uit kunnen maken. Die caroteen zit opgeslagen in cellen met harde wanden die met je tanden moeilijk fijn te malen en te verteren zijn. Als je wortelen kookt, worden de celwanden zacht en dan neemt het lichaam meer vitamine A op.

*Wij verwijzen over de vraag wat is nu gezond of niet graag naar het boek van Prof. dr. Martijn Katan, “Wat is nu gezond”, fabels en feiten over voeding. Zie ook https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/kun-je-een-product-wel-gezond-of-ongezond-noemen-.aspx

Zijn volkoren wraps beter dan groentewraps?2023-02-17T10:27:37+01:00

Als je een witte wrap, volkoren wrap en groentewrap eet, zul je merken dat ze alle drie een andere smaak en structuur hebben. Welke je voorkeur heeft is natuurlijk persoonlijk. Als je de drie qua voedingswaarden met elkaar vergelijkt, zie je al gauw dat dat de witte wrap de minst gunstige voedingswaarden biedt. Een volkoren wrap biedt veel vezels, gemiddeld ongeveer 8 gram. Deze vezels zijn niet alleen goed om je darmen te stimuleren, ze zorgen er ook voor dat je minder snel honger krijgt. De volkoren wrap is dus zeker qua voedingswaarde een gezonde keuze. Onze groentewrap bevat naast 45% groente, 20% minder calorieën en ook (afhankelijk van de smaak) tussen 4,9 en 6,3 gram vezels. Bovendien zitten in de groenten uit de tortilla ook weer vitamines. Enkele (water-oplosbare) vitamines zullen zijn vervlogen tijdens het productieproces. Maar enkele vet-oplosbare vitamines, zoals bijvoorbeeld vitamine E en vitamine A zitten er juist weer veel in (en deze vind je dan weer niet in een volkoren tortilla…). Dit hebben we ook laten meten door een onafhankelijk meetinstituut, Nutricontrole. Gevarieerd eten is belangrijk, dus wissel vooral af tussen een volkorenwrap en onze groentewraps. Wij moedigen alle positieve stapjes en hapjes aan. En je bent natuurlijk helemaal goed bezig door ze nog eens te vullen boordevol groenten.

Hoeveel groenten zit er in een groentewrap?2023-08-29T11:52:32+01:00

Onze groentewraps bevatten minimaal 45% groenten, ofwel 18 gram groenten per tortilla. Hiermee willen we het jou nog makkelijker te maken om genoeg groenten te eten. Stapje voor stapje, hapje voor hapje! Dat is zo’n 10% meer dan wat de gemiddelde Nederlander eet per dag: dat ligt namelijk veel lager, op 131 gram (RIVM).

Zitten er echte groenten in jullie groentewraps?2023-02-17T10:29:05+01:00

Er zitten inderdaad echte groenten in onze groentewraps uiteraard mét de voedingstoffen als vitaminen en mineralen. Een deel van de voedingsstoffen gaat verloren tijdens het produceren van de tortilla, maar een deel komt juist beter tot zijn recht. Net zoals bij het bereiden van groenten in je eigen keuken.

Onze groentewrap bevat naast 45% groente, 20% minder kilocalorieën en ook (afhankelijk van de smaak) tussen 4,9 en 6,3 gram vezels. Bovendien zitten in de groenten uit de tortilla ook weer vitamines. Enkele (water-oplosbare) vitamines gaan verloren tijdens het productieproces. Maar enkele vet-oplosbare vitamines, zoals bijvoorbeeld vitamine E en vitamine A zitten er juist weer veel in (en deze vind je dan weer niet in een volkoren tortilla). Dit hebben we ook laten meten door een onafhankelijk meetinstituut, Nutricontrole.

Hoeveel koolhydraten zitten er in een groentewrap?2023-01-17T11:43:41+01:00

De No Fairytales groentewraps bevatten minder koolhydraten dan reguliere wraps, omdat een gedeelte van de bloem is vervangen door groenten. De groentewraps van No Fairytales bevatten 42-44 gram koolhydraten per 100 gram, waar de reguliere wraps 54 gram koolhydraten per 100 gram bevatten. Wil je meer weten? Check de vergelijking tussen onze groentewrap en de bloemtortilla hier.

Zijn groentewraps koolhydraatarm?2023-01-17T11:44:04+01:00

Een product is koolhydraatarm wanneer het maximaal 5 gram koolhydraten per 100 gram bevat. Onze groentetortilla bevat 42,4 gram koolhydraten per 100 gram en is dus niet koolhydraatarm. Wel is deze lager in koolhydraten dan een reguliere wrap, omdat een deel van de bloem is vervangen door groenten.

Waarom zitten er E-nummers in jullie groentewraps?2023-01-17T11:45:06+01:00

Het toevoegen van e-nummers doen we natuurlijk niet zomaar. We hebben deze stoffen nodig om onze tortilla’s de optimale smaak en houdbaarheid te geven. E-nummers zijn uitgebreide onderzochte stoffen in onze voeding. Ze zijn dan ook goedgekeurd door de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA. Een E-nummer is een garantie die aangeeft dat de EU de stoffen goed gecontroleerd heeft en het gebruik veilig is. Zo heeft bijvoorbeeld ook de welbekende vitamine C een E-nummer! Daarnaast zijn de E-nummers die wij gebruiken van plantaardige oorsprong. Wil je meer weten over e-nummers? Lees erover op het voedingscentrum.

Hoe smaken groentewraps?2023-01-17T11:49:57+01:00

Proef ze zelf om te beoordelen ;)! Je vindt ze hier of natuurlijk in jouw supermarkt!

Burrito’s

Wat is een burrito?2023-01-17T11:52:29+01:00

Een burrito is een gerecht uit de Mexicaanse en de Tex-Mex keuken, bestaande uit een gevulde, en opgerolde, tortilla. De vulling bestaat over het algemeen uit bonen, vlees en soms ook kaas & groenten. Voor wie het nog niet wist, er is nu ook de No Fairytales burrito, gemaakt met onze groentetortilla’s en ready to (h)eat. Heb jij ze al geproefd? Check it out!

Zijn jullie burrito’s gezond?2023-01-17T11:53:07+01:00

Onze burrito’s bevatten minder dan 277 kcal en meer dan 58% groenten. De groenten in onze burrito worden vers gesneden en direct ingevroren, waardoor vitaminen en mineralen heel goed bewaard blijven. Het vriesschap is ook bij uitstek het schap waarin vitamines en mineralen het best bewaard worden, dus logisch om er een product met vers gesneden groenten in te bewaren.

Waarom liggen jullie burrito’s in de diepvries?2023-01-17T11:53:43+01:00

De No Fairytales Burrito laat zien dat diepvriesproducten voedzaam én lekker kunnen zijn. We hebben in Nederland veelal een ongezonde associatie met diepvriesproducten. Dat is jammer, want in de diepvries blijven vitaminen en mineralen juist goed bewaard. Met de Burrito willen we het vriesschap weer positief onder de aandacht brengen en mensen comfortfood bieden, maar dan een stapje gezonder. Daarnaast zijn ze klein van stuk en kun je er dus gemakkelijk altijd een paar op voorraad houden in je diepvries.

Hoe vouw je een burrito?2023-01-17T11:54:16+01:00

Het vouwen van een burrito kan soms best een uitdaging zijn. Een eerste tip is dan ook: maak ‘m niet té vol :-). Zodra de vulling op de tortilla ligt begin je met rollen aan de korte zijden: zijden links en rechts van de horizontale lijn vulling. Vouw beide kanten een paar centimeter over de vulling. Door met deze korte zijden te beginnen, zorg je ervoor dat de vulling straks niet uit je burrito valt als je ‘m gaat eten. Vouw de onderste zijde van de tortilla omhoog en over de vulling, zodat deze helemaal bedekt is. Het belangrijkste werk zit erop, nu komt het leukste: het rollen van de burrito. Houd je burrito met je handen compact en vouw de buitenste stukjes van de bovenste zijde naar binnen. Rol nu de burrito over de bovenste zijde. Zorg ervoor dat de naad naar beneden zit. En tada: it’s a wrap!

Burrito’s

No Fairytales Repen

Repen

Repen

Zitten er kleurstoffen/E-nummers/conserveringsmiddelen in?2023-03-23T09:53:47+01:00

De repen bevatten een aantal E-nummers (uitgeschreven op de verpakking), deze zijn allemaal van plantaardige oorsprong. Het toevoegen van E-nummers doen we natuurlijk niet zomaar, want we hebben ze vaak nodig om onze repen de optimale smaak en houdbaarheid te geven. E-nummers helpen namelijk om de eigenschappen van voedingsmiddelen te verbeteren, dus zo kunnen wij jou gezonde producten leveren van hoge kwaliteit. Wij kiezen voor E-nummers, omdat het de meest onderzochte stoffen zijn in onze voeding en dus ook het veiligst. Stoffen krijgen namelijk niet zomaar een E-nummer toegekend. De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA moet nieuwe stoffen eerst goedkeuren voordat ze een E-nummer krijgen en toegevoegd mogen worden aan ons voedsel. Een E-nummer is dus een garantie die aangeeft dat de EU de stoffen goed gecontroleerd heeft en het gebruik veilig is. Zo heeft bijvoorbeeld ook de welbekende vitamine C een e-nummer!

Hoeveel vezels bevatten de repen?2023-03-23T09:52:54+01:00

De repen bevatten maar liefst 8 gram vezels per reep en dragen daarmee voor ongeveer 25% bij aan de geadviseerde minimale vezelinname van 30 gram per dag.  De vezels in onze reep komen zowel uit de granen die we toevoegen als uit plantaardige vezel. Deze plantaardige vezel komt uit de chicoreiwortel, familie van de witlofwortel. Deze vezel is bewust gekozen omdat deze laag is in calorieën en suikers maar toch een zoete smaak heeft. Hierdoor zijn onze repen ook nog eens 50% lager in suiker dan het gemiddelde repen aanbod.

Waar komt de suiker verlaging vandaan?2023-03-23T09:51:52+01:00

We hebben voor de repen gekeken naar een suikervervanger die naast het evenaren van de zoetkracht, ook bijdraagt aan de gezondheid. Om deze reden gebruiken we een plantaardige vezel die ook wel bekend staat als chicoreiwortel vezel. Dit is een natuurlijke vezel die voorkomt in de chicoreiwortel, familie van de witlofwortel. Deze vezel heeft een zoete smaak en is laag in suiker.

Zijn de repen suikervrij?2023-03-23T09:50:52+01:00

Onze repen bevatten ongeveer 3,5 gram suiker per reep. Dat is 50% lager dan het gemiddelde repen aanbod in de winkel. Daarmee is de reep gereduceerd in suiker maar niet suikervrij.

Zijn de repen gezond?2023-03-23T09:50:08+01:00

Onze repen bevatten 99 calorieën per reep, zijn minimaal 50% lager in suiker t.o.v. het gemiddelde repen aanbod en zijn vezelrijk. Het is daarmee een gezondere keuze doordat je minder calorieën en suikers eet en gemakkelijker meer vezels. De repen bevatten maar liefst 8 gram vezels per reep en dragen daarmee voor ongeveer 25% bij aan de geadviseerde minimale vezelinname van 30 gram per dag.

Nog vragen of tips?

    Staat je vraag hier niet tussen? Of heb je nog suggesties voor ons? We gaan graag het gesprek aan en staan altijd open voor feedback.

    Ga naar de bovenkant