Loaded veggie nachos met zelfgemaakte tortillachips

Loaded veggie nachos met zelfgemaakte tortillachips

Moment:

Aantal personen:

Bereidingstijd:

borrel

4

20 minuten

Zelfs de borrel is een moment om aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente te komen. De loaded nacho schotel is ieders borrel favoriet. Dit loaded veggie nacho’s recept is een verrassende en gezonde variant op de bekende versie. Je maakt zelf je tortillachips met de paprika chilli tortilla’s van No Fairytales en vult deze aan met lekker veel groente!

Ingrediënten

  • 8 paprika chilitortilla’s van No Fairytales
  • 400 g zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 4 tomaten
  • 2 paprika’s
  • 2 rode uien
  • 15 g koriander
  • 1 avocado
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 6 el yoghurt
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de avocado, yoghurt en limoensap- en rasp in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde dressing. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de tortilla’s stuk voor stuk met zonnebloemolie, leg te op een stapel en snijd met een goed scherp mes of een pizzasnijder de tortilla’s in driehoekjes. Verdeel de tortilla’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de tortilla’s in 10 minuten goudbruin en knapperig.
  4. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijdt ook de tomaten in blokjes van hetzelfde formaat. Verwijder de schil van de rode ui en snijd deze in kleine stukjes. Snij de koriander grof.
  5. Haal de tortillachips uit de oven en verplaats naar een ovenschaal of mooie serveerschaal. Voeg de zwarte bonen, paprika- en tomatenblokjes en rode uien toe aan de schaal en hussel alles goed door elkaar. Garneer met de avocadodressing en verse koriander.

Meer recepten