Groentenacho's met guacamole
4 personen
This is nacho average tortilla! Want wist je dat je met onze groentetortilla's ook lekkere nacho's kan maken? Het is super easy, lekker kleurrijk en oh zó lekker!
Ingrediënten
- 5 groentetortilla's mix naar keuze
- 1 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 150 gr maïs uit blik
- 200 gr kidneybonen uit blik
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 0,5 el chilivlokken
- 10 gr koriander
- 25 gr rucola
- 1 el knoflooksaus optioneel
App ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de tortilla’s in driehoeken. Meng met de olijfolie en breng op smaak met het komijnpoeder en zout en peper. Verdeel de tortillapunten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 4-5 minuten bruin en knapperig.
- Giet de mais en kidneybonen af, spoel af en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaten en de rode ui in kleine blokjes. Snijd de avocado in blokjes en prak met een vork tot je guacamole hebt. Breng de guacamole op smaak met een snuf peper, zout en chilivlokken. Hak de koriander met steeltjes grof.
- Verdeel de nacho’s over een diepe schaal. Verdeel de rucola overheen. Meng de tomaat, rode ui, mais en kidneybonen door elkaar en schep over de nacho’s.
- Garneer met de guacamole, koriander en eventueel nog een knoflooksausje.