Shakshuka met paprika-chili tortillachips
4 personen
Deze shakshuka met paprika-chili tortillachips is het ideale recept voor een doordeweekse avond! Maar wist je dat shakshuka oorspronkelijk in het Midden-oosten en Noord-Afrika wordt gegeten als ontbijt? Geef dit traditionele recept een leuke twist door zelf crispy tortillachips van onze paprika-chili te maken. Enjoy!
Ingrediënten
- 8 paprika-chili tortilla's
- 4 paprika's
- 1 courgette
- 800 gr tomatenblokjes uit blik
- 70 gr tomatenpuree
- 8 eieren
- 100 gr feta
- 100 gr koriander
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
App ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s en courgettes in kleine blokjes.
- Pers de knoflook, of snijd fijn en snipper de ui
- Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan met deksel of in een grote koekenpan met deksel. (tip: gebruik 2 pannen indien je voor 4 personen kookt)
- Fruit de knoflook en ui 1 minuut aan, voeg vervolgens de komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak 30 seconden aan.
- Voeg vervolgens paprika en courgette toe en bak 4-5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door de groenten.
- Vervolgens voeg je de tomatenblokjes ook toe, roer goed en laat afgedekt 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout naar wens.
- Maak vier kuiltjes in de ‘tomatensaus’ en breek hierboven de eieren. Dek de pan af en laat de eieren ± 8 minuten stollen. De laatste 4 minuten haal je de deksel van de pan af.
- Snijd de paprika chili tortilla’s in driehoeken. Meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper, zout en een snuf komijnpoeder. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de tortilla punten hier overheen. Bak in 4-5 minuten bruin en knapperig. Snijd ondertussen de koriander grof en kruim de feta fijn.
- Verdeel de feta en koriander over de shakshuka. Serveer de shakshuka met de tortilla punten om mee te dippen.