Zoete aardappel quiche met rucola
4 personen
Ga jij vanavond voor deze lekkere zoete aardappel quiche met zoete aardappel en rucola? Deze hartige quiche bevat lekker veel groenten en is helemaal vegetarisch!
Ingrediënten
- 600 gr zoete aardappelen
- 1 tl venkelzaad
- 0,5 tl grof zout
- 1 courgette
- 3 tomaten
- 3 tomatentortilla’s
- 2 el pompoenpitten
- 2 handjes rucola
App ingrediënten
Instructies
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe in een pannetje, voeg ongeveer 250 milliliter water toe en breng aan de kook. Kook de blokjes in 10 minuten gaar.
- Pureer de zoete aardappel en schep het venkelzaad en zeezout erdoor.
- Rasp de courgette en snijd de tomaten in plakjes.
- Schep de geraspte courgette door het zoete aardappelmengsel.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleedde springvorm met bakpapier.
- Snijd twee tortilla’s door midden. Leg de hele tortilla op de bodem van de springvorm en maak met de halve tortilla’s de randen van de hartige taart.
- Schep het zoete aardappelmengsel in de tortilla’s. leg de plakken tomaat erop. Schuif de hartige taart de oven in en bak 15 minuten.
- Strooi de pompoenpitten over de hartige taart en schuif nog voor 5 minuten terug de oven in.
- Serveer met wat rucola en enjoy.