Project omschrijving

Wat een feest! Met deze bieten tortilla pizza krijg je in één keer je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen!

bietentortilla pizza

Ingrediënten

  • 8 bietentortilla’s
  • 300 g tomatenblokjes uit blik
  • 150 g boerenkool
  • 175 g cherrytomaten
  • 1 oranje paprika
  • 2 rode ui
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 150 g fetakaas
  • 2 el oregano
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °
  2. Verwijder de schil van de rode ui en snijd de ui in ringen. Doe de uienringen in een kom en voeg de witte wijnazijn toe. Laat staan tot later gebruik.
  3. Halveer de cherrytomaten, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  4. Doe de tomatenblokjes samen met de oregano in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de boerenkool 4 minuten totdat deze geslonken is en het meeste vocht heeft losgelaten.
  6. Bestrijk de bietentortilla’s met tomatensaus en verdeel de geroerbakte boerenkool, cherrytomaten, oranje paprika reepjes en fetakaas erover.
  7. Bak de tortilla pizza 8 minuten in de oven.
  8. Haal de tortilla pizza uit de oven en garneer met de ingemaakte rode ui.