Project omschrijving
Tortilla pizza met boerenkool en feta
20 Minuten
Wat een feest! Met deze bieten tortilla pizza krijg je in één keer je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen!

Ingrediënten
- 8 bietentortilla’s
- 300 g tomatenblokjes uit blik
- 150 g boerenkool
- 175 g cherrytomaten
- 1 oranje paprika
- 2 rode ui
- 100 ml witte wijnazijn
- 150 g fetakaas
- 2 el oregano
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °
- Verwijder de schil van de rode ui en snijd de ui in ringen. Doe de uienringen in een kom en voeg de witte wijnazijn toe. Laat staan tot later gebruik.
- Halveer de cherrytomaten, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Doe de tomatenblokjes samen met de oregano in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de boerenkool 4 minuten totdat deze geslonken is en het meeste vocht heeft losgelaten.
- Bestrijk de bietentortilla’s met tomatensaus en verdeel de geroerbakte boerenkool, cherrytomaten, oranje paprika reepjes en fetakaas erover.
- Bak de tortilla pizza 8 minuten in de oven.
- Haal de tortilla pizza uit de oven en garneer met de ingemaakte rode ui.