Tortizza met champignon en seranoham

15 minuten
2 personen
Binnen no time verander je een tortilla in een pizza. Dat deelt lekker uit! En dankzij de dunne korst is hij niet alleen knapperig, maar bevat hij ook een stuk minder calorieën dan zijn Italiaanse broertje. Volg het recept, of maak je eigen tortizza met restjes groente en kaas uit je koelkast.

Ingrediënten

2
2 personen
  • 4 bietentortilla’s
  • 200 gr champignons
  • 150 gr mascarpone
  • 150 gr mozzarella
  • 100 gr seranoham
  • 1 handje rucola
  • 200 gr tomaten
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl rietsuiker
  • verse basilicum
App ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een kleine steelpan en laat 5 minuten sudderen terwijl je roert. Laat de saus vervolgens afkoelen.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak ze goudbruin.
  • Leg de groentetortilla’s op bakpapier en beleg met de tomatensaus. Beleg vervolgens met de champignons.
  • Maak kleine balletjes van de mascarpone en leg deze op de champignons.
  • Beleg de tortizza’s vervolgens met kleine stukjes mozzarella. Scheur de serranoham en leg deze als laatste op de tortizza’s.
  • Leg de tortizza’s 5-7 minuten in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin en knapperig zijn en de kaas is gesmolten. Garneer met een handje rucola.

Gemaakt
met

Andere recepten